Qui som?

Malta 51 és un projecte empresarial familiar. L'origen cal trobar-lo l'any 2010 arrel d'unes inquietuts al voltant de l'elaboració casolana de cervesa. Aquestes inquietuds es van transformar en autèntica passió per experimentar noves receptes posant en pràctica nous coneixements, tant a nivell de matèries primeres com de procés. Finalment, l'any 2013, assessorats per una sèrie de Mestres Cervesers, entre els quals podem anomenar Pablo Vijande (MasMalta), Salvador Fortea (Fortiverd) i Jordi Poblador (Birra 08), decidim donar un pas endavant i constituir Malta 51, S.L.


L'objectiu de l'empresa és l'elaboració de cervesa artesana seguint estils tradicionals i també fer cerveses de temporada. Per dur a terme aquest objeciu posem en pràctica mètodes tradicionals, però amb els coneixements actuals. Tanmateix, registrem la marca Bertus, la qual volem que estigui associada al concepte de cervesa de qualitat i a la utilització d'ingredients naturals. 


Per aspirar a l'excel·lència en la producció, es necessita una instal·lació suficientment automatitzada i amb tots els controls tecnològics possibles. Per altra banda, l'elaboració de cervesa és una activitat que requereix un elevat consum d'aigua i d'energia. La minimització d'aquests consums, com també la inversió tecnològica a la planta exigeixen una elevada capacitat financera i la elaboració d'un acurat projecte d'enginyeria. 


La manca de recursos financers i el poc coneixement que teníem del mercat real, ens va fer optar inicialment per externalitzar la producció en altres fabriques i potenciar la marca Bertus al mateix temps. Finalment, la necessitat de tenir un control integral de tota la cadena de valor del procés ens va empènyer a disposar d'una planta pròpia i a superar les diferents traves burocràtiques.


La planta és una realitat des de principis de juny del 2016. No és una planta gran, més aviat és una planta petita, però el seu disseny i la manera eficient de treballar dels diferents equips que intervenen ens faciliten una:


  • Gestió de la qualitat i innovació: la planta pot elaborar entre 300 i 600L per batch, la qual cosa ens permet innovar i millorar continuament les nostres receptes amb petits canvis.
  • Reducció del consum d'aigua i d'energia, important tant per un tema de disminució de les despeses financeres com per sensibilització envers el medi ambient. 


Però no només ens preocupa el procés d'elaboració, si no que aspirem a la excelència en tota la cadena de valor de la cervesa Bertus, tant en la gestió de proveïdors de matèria primera com en la relació amb els nostres clients.


Ens apassiona l'elaboració de cervesa i desenvolupar noves receptes. Tot i així, som conscients del llarg camí que ens queda per recórrer, però la humilitat (hi ha molt per aprendre), la passió pel que fem i la col·laboració dels clients i d'altres cervesers ens empenyen a seguir endavant plens d'il·lusió.   

 

Gràcies per fer-nos confiança!!!